Bildet viser ansatte med PC rundt et møtebord Foto: Rawpixel/Unsplash

Vil du være med og løse små og store IT-utfordringer, mens andre tar seg av verdensproblemene?

Publisert: 19. feb. 2019

NUPI er på utkikk etter en ansvarsfull og selvstendig lærling i IKT-servicefag, med oppstart 1. august 2019. Fristen for å søke er satt til 15. mars 2019.

Hos oss vil du kunne få praktisert mye av det du har lært på skolen, men også lære mye nytt. Du vil bli en sentral del av vårt IT-team, jobbe tett på våre systemer og få muligheten til å delta aktivt i forbedring av systemer og rutiner.

Noen av punktene du vil få kjennskap til er å:

 • administrere brukere i Active Directory mot Office365 + Exchange Online
 • administrere Group Policies
 • bruke VMware vCenter til servervirtualisering
 • montere PC’er, installere OS og programvare, klone maskiner, tilrettelegge arbeidsplasser ergonomisk, oppsett av møteromsløsninger og video streaming
 • bistå ansatte i bruk av Windows, OSX, Office, Photoshop, IOS, Android mm
 • publisere til intranett og drive informasjonsvirksomhet overfor bedriftens ansatte

Vi ønsker en person som er villig til å lære om sitt fagområde, men det er en fordel om du vil utvide feltet ditt.

Vi leter etter en som:

 • har gode IT-kunnskaper
 • har fullført og bestått VG1 og VG2 IKT-servicefaget
 • er flink til å forklare tekniske feil til ikke-tekniske-fagfolk
 • har evnen til å jobbe strukturert og effektiv i både hektiske og rolige perioder
 • er nøyaktig og ansvarsfull

Du vil i læretiden jobbe med sikkerhet, etikk, personvern, service og brukerstøtte. Vi prøver å gi arbeidsoppgaver som er relevant for opplæringsplanen for lærlinger, og eventuelt flere oppgaver etter eget ønske. Du vil i løpet av læretiden lære å planlegge, vurdere og utføre oppgaver i et Windows-nettverk som er i henhold til NUPI sine krav.

NUPI er en arbeidsplass med folk fra mange steder i verden, så gode engelskferdigheter er ønskelig. NUPI følger en særavtale om lønns- og arbeidsvilkår for lærlinger i staten. Lønn for hele læretiden tilsvarer en grunnlønn for fagarbeider (kr. 326.300,-) og fordeles over to år.

Slik søker du:

Vi mottar gjerne en søknad fra deg ved at du fyller ut det elektroniske søknadsskjemaet som du kommer til ved å klikke «søk stillingen» på denne siden. Skriv litt om deg selv og hvorfor du ønsker en læreplass hos oss. Oppgi hvilken skole og linje du går på, og tidli­gere utdanning og arbeidserfaring dersom du har det. Husk også å laste opp karakterutskrifter, vitnemål og relevante attester. Vi vil gjerne at du søker så raskt som mulig, og siste frist for å søke er 15.mars 2019. 

Er det noe du lurer på?

Ta gjerne direkte kontakt med lærlingen vår, Oliver Häfner, e-post: oliver@nupi.no, telefon: 940 54 304, eller med fagansvarlig Kristoffer Tjærnås, e-post: kt@nupi.no, telefon: 918 58 997
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Kvinner og personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke. Arbeidsforholdene vil om nødvendig bli tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) er et ledende miljø innen forskning og informasjon om internasjonale politiske og økonomiske spørsmål, og om forhold av særlig interesse for norsk utenrikspolitikk. NUPI har også et særlig formidlingsansvar til offentligheten om internasjonale forhold. Instituttet er et forvaltningsorgan underlagt Kunnskapsdepartementet og sysselsetter i overkant av 65 årsverk. Vi holder til i attraktive lokaler i Oslo sentrum.

Kontakt: