Bildet viser Pernille Rieker og Tove Gravdal på seminar Foto: Marie Furhovden/NUPI

KONTRATERROR PÅ FRANSK: Fredag 12. mai inviterte NUPI til seminar om fransk kontraterror med NUPIs Pernille Rieker (t.v.) og Morgenbladets Tove Gravdal. Ordstyrer var NUPI-forsker Rita Augestad Knudsen.

NUPI-uken som gikk – uke 19

Publisert: 12. mai 2017

Få oversikten over siste ukes seminarer, publikasjoner og nyheter her.

Tirsdag 9. mai ga Christian Lequesne fra det franske universitetet Sciences Po en grundig oversikt over Frankrikes påtroppende president Emmanuel Macrons kommende utfordringer sammen med NUPIs Pernille Rieker. Se seminaret Fransk valgnachspiel: Hvordan blir den franske politikken? på YouTube:

Kontraterror på fransk

I samtale med Morgenbladets Tove Gravdal presenterete bokaktuelle Pernille Rieker en oversikt over endringer på kontraterrorfeltet i Frankrike de siste 20 årene fredag 12. mai. Utgangspunktet var et kapittel om temaet fra Riekers nye bok om fransk utenrikspolitikk, «French Foreign Policy in a Changing world. Practicing the Grandeur» (Springer).

Hele seminaret kan du se her:

Ekspertanalyser på øret

Fredag 5. mai var det duket for verdenspremiere på NUPI-podden. Første episode var viet det franske valget. Følger du NUPI på Soundcloud eller abonnerer på Itunes får du også fri tilgang til en rekke av ekspertforedragene våre i podcastformat.

Kampen om virkeligheten

NUPI-tidsskriftet Nordisk Østforum har publisert nye artikler. I artikkelen «Å kommunisere en konflikt – aktører i RTs dekning av situasjonen i Ukraina i februar–mars 2014» skriver Malin Østevik om kampen om å definere virkeligheten som den russiske nyhetsorganisasjonen RT tar del i. Du kan lese denne ferske fagartikkelen og fire nye bokomtaler her.

Nordisk perspektiv på G20

Vil G20 bli oppfattet som en mer legitim og inkluderende organisasjon om den ble utvidet til å omfatte også de nordiske landene? NUPI-direktør Ulf Sverdrup og seniorrådgiver Joachim Nahem utforsker det nordiske perspektivet på G20 i et nytt notat.

Kinesisk suksess

Hva er det egentlig som gjør at noen kinesiske NGO-er (ikke-statlige organisasjoner) lykkes, trass restriksjonene kinesiske myndigheter legger på disse? Det er tema for NUPI- og UiB-forsker Hans Jørgen Gåsemyrs nye artikkel. Les mer om den her.

Fra fest til katastrofe

Sør-Sudan feiret sin uavhengighet fra Sudan i juli 2011 med en stor folkefest hvor kjendiser og statsoverhoder fra hele verden deltok. Men til tross for stor optimisme og internasjonal støtte ble landet kastet tilbake i en blodig borgerkrig allerede i desember 2013. Siden da har en stadig mer omfattende krig med brutte løfter og fredsavtaler, ført til en dyp politisk krise, økonomisk kollaps og en humanitær katastrofe i verdens yngste stat. Les om det i siste Hvor hender det.

Norsk politi i internasjonale operasjoner

Tre NUPI-publikasjoner som ser nærmere på norsk politi I internasjonale operasjoner er klare: Policy briefen ‘Learning from Experience - International Policing’, forskningsrapporten Norwegian Police in International Operations 1989 – 2016 og en norskspråklig versjon av sistnevnte: Norsk politi i internasjonal tjeneste 1989 – 2016.

  • Hold deg oppdatert på de ferskeste publikasjonene fra forskerne våre her.
  • Du kan se de fleste NUPI-seminarer, samt ekspertintervjuer, på YouTube-kanalen vår.
  • De fleste av NUPIs seminarer er åpne for alle. Se en fullstendig oversikt over programmet vårt fremover her.

Publikasjoner

Prosjekter