WEBINAR: Økt migrasjon gjennom den øst-europeiske ruten – nye dilemmaer for EU

Tir 7 des. 2021
Tid: 14:00 Sted: Direktestrømming Språk: Engelsk Ledige plasser: 35

På grensen mellom Polen og Hviterussland ser vi nå et nytt fenomen: bruken av migranter som et politisk verktøy i en stats utenrikspolitikk.

På grunn av smittesituasjonen i samfunnet har vi valgt å holde dette arrangementet heldigitalt. Dermed vil det ikke være mulig å få med seg seminaret ved fysisk oppmøte på NUPI, men vi håper at du ønsker å følge oss digitalt!

KLIKK DEG INN HER FOR Å FØLGE DIREKTESENDINGEN!

Økt migrasjonspress på grensen mellom Polen og Hviterussland er i ferd med å åpne en ny migrasjonsrute til Europa. I tillegg står vi nå overfor et nytt fenomen i internasjonal politikk: at en stat bruker migranter som et politisk verktøy i utenrikspolitikken.

Europeiske beslutningstakere advarer om en slik "våpengjøring" av migranter i en ny form for hybrid krigføring. Krisen på den polsk-hviterussiske grensen har ført til flere brudd på folkerettslige normer og en uholdbar situasjon for migrantene i skvis mellom polske og hviterussiske soldater.

Krisen fører også til spørsmål rundt forholdene til flyktninger og migranter i vertsland og avsenderland som blir en del av dette storpolitiske spillet i Europa.

På dette seminaret vil vi se nærmere på den senere tids utvikling, og deltakerne vil diskutere for hva den mest optimale håndteringen av migrasjon under skiftende omstendigheter kan være.

Dette seminaret er en del av prosjektet “Migrasjon og utvikling: Kunnskapsutveksling mellom Norge og Polen (MiDeShare)”. Prosjektet er finansiert av Island, Liechtenstein og Norge gjennom EØS-midlene.