AVLYST: NUPI-møte med Natos generalsekretær

Ons 18 aug. 2021
Tid: 13:00 Sted: NUPIs Youtube-kanal Språk: Norsk Ledige plasser: 128

AVLYST: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har dessverre måttet avlyse dette arrangementet, på grunn av den siste utviklingen i Afghanistan.

På Natos toppmøte i juni vedtok stats- og regjeringssjefene en rekke fremtidsrettede forslag i reformpakken Nato 2030, som vil ruste alliansen for en ny sikkerhetspolitisk virkelighet. Generalsekretær Jens Stoltenberg fikk også i oppdrag å utarbeide et oppdatert strategisk konsept for Nato før toppmøtet i 2022.

Hva innebærer egentlig Nato 2030? Hvilke grep må tas for å sikre at Nato fortsatt kan levere på sitt kjerneoppdrag, å holde medlemslandenes én milliard innbyggere trygge? Og hvordan ser generalsekretæren for seg at det nye strategiske konseptet vil se ut?

Dette er noen av spørsmålene vi vil stille når vi har gleden av å ønske velkommen til et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Arrangementet sendes live på NUPIs Youtube-kanal og på Facebook, og publikum er hjertelig velkomne til å sende inn sine spørsmål til Stoltenberg via kommentarfeltene på Youtube eller Facebook under sendingen.

Ved spørsmål om arrangementet kontakt Åsmund Weltzien, NUPI (+47 97091166).

Ved forespørsler til generalsekretær Jens Stoltenberg, kontakt kommunikasjonsrådgiver Sissel Kruse Larsen, Nato (+32 479731996).

Program:

13.00: Velkommen, direktør Ulf Sverdrup, NUPI

13.05: Dialog mellom Jens Stoltenberg og Ulf Sverdrup

13.30: Spørsmål fra publikum

14.00: Slutt