Ti år etter krigen mellom Russland og Georgia: geopolitikk i Sør-Kaukasus og i Svartehavsregionen

Tir 13 nov. 2018
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 31
Legg i kalender 18-11-13 10:00 18-11-13 11:30 38 Ti år etter krigen mellom Russland og Georgia: geopolitikk i Sør-Kaukasus og i Svartehavsregionen Georgias utenriksminister David Zalkaliani skal snakke om situasjonen i landet og områdene rundt ti år etter krigens slutt. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Georgias utenriksminister David Zalkaliani skal snakke om situasjonen i landet og områdene rundt ti år etter krigens slutt.

Georgias ønske om tettere europeisk og euroatlantisk integrasjon har sammen med omfattende økonomiske og politiske reformer bidratt til at Georgia har blitt et utviklet demokrati. I tillegg har Tbilisis bånd med Vesten blitt styrket gjennom gode forhold til sine naboland. Sør-Kaukasus er et knutepunkt med ulike økonomiske og politiske interesser. Georgias partnerskap med Aserbajdsjan og Tyrkia, og det gode forholdet til Armenia skaper et solid grunnlag for at regionen skal kunne bli til et viktig sentrum for økonomi og transport.

«Etter anneksjonen av Krim har spørsmål knyttet til sikkerhet i Svartehavsregionen fått mye oppmerksomhet på den internasjonale dagsorden. Som bidragsyter til den globale sikkerheten og en ivrig NATO-partner, er Georgia nå i stand og villig til å delta aktivt i denne viktige forpliktelsen.»

Det sier Georgias utenriksminister David Zalkaliani som besøker NUPI 13. november. Hans skal snakke om denne tematikken og presentasjonen hans har tittelen «Ti år etter krigen mellom Russland og Georgia: geopolitikk i Sør-Kaukasus og i Svartehavsregionen».

Statssekretær i UD Audun Halvorsen vil gi en kort introduksjon til Zalkalinins tale.

Arrangementet ledes av seniorforsker på NUPI Helge Blakkisrud. Seminaret strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal: