Mali og Sahel – kunsten å finne balansen mellom sikkerhet og utvikling

Tor 24 mai 2018
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 33
Legg i kalender 18-05-24 10:00 18-05-24 10:00 38 Mali og Sahel – kunsten å finne balansen mellom sikkerhet og utvikling Ambassadør og tidligere utenriksminister i Mali, Abdoulaye Diop, besøker NUPI for å diskutere balansen mellom sikkerhet og utvikling i Mali og i Sahelregionen. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Ambassadør og tidligere utenriksminister i Mali, Abdoulaye Diop, besøker NUPI for å diskutere balansen mellom sikkerhet og utvikling i Mali og i Sahelregionen.

Sahelregionen blir konfrontert med store utfordringer fra både sine innbyggere og det internasjonale samfunnet. Dette gjelder alt fra svake stater, transnasjonal kriminalitet og jihadistiske opprørere, til fattigdom, flyktninger og mangel på utvikling. Det internasjonale samfunnet og Europa frykter en forverring av denne krisen, og regionen er høyere på den internasjonale dagsorden enn den noen gang har vært, med flere internasjonale intervensjoner: av Frankrike (Operation Barkhane), fra FN (MINUSMA), og flere EU-operasjoner (CIVCAP-Sahel og EUTM Mali). Til tross for denne innsatsen og ferdigstillingen av en fredsavtale for Mali i Algerie i 2015, har ikke situasjonen på bakken bedret seg, og i Mali har konflikten flyttet seg fra nord til den sentrale regionen i landet.

Spørsmålet som skal diskuteres er om eksisterende tilnærminger til disse utfordringene har den riktige balansen mellom sikkerhet og utvikling, og hvordan balansen bør være overfor eksterne aktører og lokale behov i regionen.

Abdoulaye Diop jobber som Special Advisor i African Capacity Building Foundation (ACBF) i Addis Ababa. Diop var før dette Malis utenriksminister, og var blant annet hovedforhandler på vegne av den maliske regjeringen da Algiers Peace Accords ble skrevet i 2015.

Seniorforsker ved NUPI Kari Osland er ordstyrer, og seniorforsker Morten Bøås vil komme med en kommentar til Diops presentasjon.