Er Putins Russland et populistisk regime?

Man 3 des. 2018
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 34
Legg i kalender 18-12-3 09:00 18-12-3 10:30 38 Er Putins Russland et populistisk regime? Hva er likhetene, forskjellene og forbindelsene mellom Putin’s Russland og Orban’s Ungarn, Duterte’s Filippinene, USA under Trump eller Brasil med Bolsonaro? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Hva er likhetene, forskjellene og forbindelsene mellom Putin’s Russland og Orban’s Ungarn, Duterte’s Filippinene, USA under Trump eller Brasil med Bolsonaro?

Var Putin’s regime først ut med å omfavne populismen eller kan Moskva vente seg et eget populistisk opprør?

Maxim Trudolyubov hevder at det er en feil å tro at et autoritært regime vokser organisk. På samme måte som et demokrati, må det oppfostres og forsvares. Og akkurat som et demokrati, blir det lett tatt for gitt av de som drar nytte av det. For Trudolyubov er det russiske regimet et slitent regime som nå er tatt for gitt av Putins eliter og en bredere befolkning.

3. desember besøker Maxim Trudolyubov NUPI for å snakke om dette emnet. Han er redaktør for Vedomosti, seniorforsker ved Kennan Institute i Washington DC, skribent for New York Times og forfatter av boka The Tragedy of Property: Private Life and Ownership in the Russian State (2018).

Seniorforsker på NUPI Helge Blakkisrud leder arrangementet, og det blir strømmet direkte på NUPIs YouTube-kanal: