AVLYST: Ny konservatisme som nasjonal konsensus i Russland?

Man 22 okt. 2018
Tid: 14:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 28
Legg i kalender 18-10-22 14:30 18-10-22 16:00 38 AVLYST: Ny konservatisme som nasjonal konsensus i Russland? På grunn av uforutsette hendelser må vi dessverre avlyse dette seminaret. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

På grunn av uforutsette hendelser må vi dessverre avlyse dette seminaret.

Både det russiske folket og dets ledere ser ut til å være enige om en ny konservativ diskurs. Hva går den ut på? Og er det egentlig en konsensus?

En ny konservativ enighet ser ut til å dominere den politiske diskursen og stemningen blant folket i dagens Russland. Denne nye enigheten dekker et vidt spekter av interesseområder – fra nasjonal identitet og verdier til innenrikspolitikk og utenrikspolitiske saker.

Hva er hovedkomponentene i denne enigheten? Hvilke faktorer og interesser ligger til grunn for dens robusthet og holdbarhet? Er det potensiale for endring i fremtiden? Og er det egentlig en enighet? Dette er spørsmål Andrei Melville skal ta opp når han kommer til NUPI 22. oktober.

Professor Andrei Melville er dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og leder av avdeling for statsvitenskap ved National Research University - Higher School of Economics i Moskva. Hans faglige interesser er komparativ politikk, regimeskifte, demokratisering og autoritære regimer, og verdenspolitikk. Han har tidligere jobbet på MGIMO-universitetet og ved Institute of the USA and Canada. Han har også vært gjesteprofessor på UC Berkeley (1992 og 1994) og ved Universitetet i Bergen (1997, 1999 og 2009).

Ordstyrer er seniorforsker på NUPI Helge Blakkisrud.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal: