Flyktningstrømmen over Storskog: Sto Russland bak?

Ons 22 juni 2016
Tid: 08:00 Sted: Cappelen Damm, Akesgata 47/49 Språk: Norsk Ledige plasser: 38
Legg i kalender 16-06-22 08:00 16-06-22 10:00 38 Flyktningstrømmen over Storskog: Sto Russland bak? Cappelen Damm og NUPI inviterer til Akademisk Frokost med panelsamtale og lansering av Nordisk Østforum (NØF) i heldigital drakt. Cappelen Damm, Akesgata 47/49 NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Cappelen Damm og NUPI inviterer til Akademisk Frokost med panelsamtale og lansering av Nordisk Østforum (NØF) i heldigital drakt.

Høsten 2015 kom en stor flyktningstrøm over grensen mellom Russland og Norge. Aldri før har man sett en lignende aktivitet i området. Hva var årsakene til denne utviklingen? Er det rimelig å se på flyktningstrømmen som en del av russisk «hybridkrigføring»? Eller sier den norske mediedekningen mer om forholdet mellom Russland og Norge enn om russisk politikk?

Disse spørsmålene er tema for Akademisk frokost i Cappelen Damms lokaler 22. juni, og for en artikkel av Arild Moe og Lars Rowe i det ferske nummeret av Nordisk Østforum (NØF).

Etter 29 år i papirversjon har NUPI-tidsskriftet blitt gratis og heldigitalt tilgjengelig for alle på nytt forlag – Cappelen Damm Akademisk / Nordic Open Access Scholarly Publishing (NOASP).

Arrangementet er åpent for alle og gratis, men krever påmelding via NUPIs hjemmesider (klikk på "påmelding").

Velkommen!

Arrangementet er støttet av Tidsskriftforeningen, Kulturrådet og Fritt Ord.

Program (Frokost fra 08.00, faglig program 08.30 - 10.00):

  • Velkommen ved redaktør Helge Blakkisrud (NUPI)
  • Arild Moe (Fridtjof Nansens Institutt)
  • Thomas Nilsen (Barents Observer)
  • Guri Tyldum (FAFO)
  • Kjell Dragnes (tidl. utenriksredaktør i Aftenposten)
  • Panelsamtale og spørsmål fra publikum

Samtalen ledes av redaktør Natalia Moen-Larsen (NUPI).

Merk at Akademisk frokost finner sted hos Cappelen Damm.

Deltakere