Minda Holm

Forsker

Minda Holm er forsker i Forskningsgruppen for global orden og diplomati.

Hennes faglige interesser inkluderer global (liberal) styring, sikkerhetspolitikk og statsmakt. I tillegg er hun interessert i sosial og politisk teori, især knyttet til demokrati, ideologi og realisme. Geografisk har hun jobbet særlig mye med Russland, Eurasia og USA.  

Fra desember 2017 er hun doktorgradsstipendiat ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i København på et internasjonalt forskningsprosjekt om "The World of the Right" (med V.S. Tjalve (DIIS), JF Drolet (Queen Mary) og M.C. Williams (U. Ottawa)), med fokus på de ideologiske båndene mellom høyrebevegelser internasjonalt, og deres syn på internasjonal politikk og global orden. Hun er også tilknyttet det Danske Instituttet for Internasjonale Studier (DIIS) og deres forskningsgruppe for Internasjonal Sikkerhet, som samfinansierer doktorgraden med NUPI. 

Holm har to bachelorgrader i henholdsvis statsvitenskap og post-sovjetiske områdestudier fra Universitet i Oslo, og to mastergrader i Internasjonale Relasjoner med spesialisering i utenriks- og sikkerhetspolitikk fra London School of Economics and Political Science (LSE) og George Washington University, hvor hun var Fulbright-stipendiat. Hun har ellers studert/jobbet i Russland, Wales, Egypt, Kasakhstan og Tadsjikistan. 

Holm er bokredaktør for Internasjonal Politikk (tidl. medredaktør) og fast utenriksspaltist for Dagsavisen.