Nye nettsider for NUPI

Publisert: 26. mai 2015

Velkommen til nye nettsider for nupi.no! Forandringene er store, både i utseende og hvor dere finner stoffet. Dette er likevel bare en liten del av det som er nytt. Vi mener at den nye løsningen er bedre enn den gamle – og vi håper du er enig med oss.

Siden 2013 har vi jobben med en totalrenovering av nupi.no, både med hensyn til konsept, design og teknologi. Du skal nå kunne være trygg på at nupi.no vil gi deg oppdatert og relevant informasjon om NUPIs arbeidsområder: Internasjonale spørsmål av betydning for norsk utenrikspolitikk. I en overgangsfase vil det likevel kunne være eldre innhold som mangler. Vi jobber fortsatt med å produsere og presentere innhold for å formidle NUPIs forskning og gi informasjon om viktige saker til den norske offentligheten. Samtidig jobber vi med å rette eventuelle feil og forbedre funksjonaliteten på nettsidene. Din hjelp er uvurderlig her, så vi setter pris på tilbakemeldinger. Send oss gjerne epost.

Hvordan virker nettsidene?

Nye nupi.no er laget for at publikumet og brukerne våre lettest mulig skal finne den informasjonen de er ute etter. Dette er ingen lett oppgave, men vi tror vi har landet på noen gode prinsipper:

  1. Alt innhold kan gjenfinnes via tematiske og geografiske stikkord - «tags». Enten du ser etter en nyhetsartikkel, informasjon om en bok, et arrangement, eller en person, er alt merket med tags. Disse finner du igjen i toppmenyen.
  2. Forskerne våre er lette å finne. Du finner et utvalg på forsiden, og alle er lett tilgjengelige via menyen og «tags»’ene. Det samme gjelder for arrangementer og publikasjoner.
  3. NUPIs populærvitenskapelige flaggskip – «Hvor hender det?» har fått en større og viktigere rolle enn før. Alle numre av «Hvor hender det?» finnes nå i to versjoner, en allmennversjon som har et reportasjelignende format, og en skoleversjon.
  4. Nupi.no har fått en helt egen skoleseksjon, NUPI Skole. NUPI Skole er vårt tilbud til elever og lærere og andre knyttet til skolesektoren. Her finnes skoleversjonen av «Hvor hender det?», quizer, spørsmål, med mer. Alt innholdet er relatert til relevante kompetansemål for ulike fag og læreplaner. Bare klikk på kompetansemålet, så finner du alt relevant innhold.
  5. Nettsidene skal virke like bra på mobiltelefon som på en stor skjerm. Det skal være enkelt å trykke på menyer og lenker, enten du bruker fingeren eller en mus. Tekstene skal være lesbare, og vi bruker mye mer bilder og video enn før.

 Vi håper de nye nettsidene våre faller i smak!