Bildet viser professor Nick Sitter Foto: Ane Teksum Isbrekken

LÆRDOMMER: Nick Sitter gikk gjennom historien og lærdommer vi kan høste fra 150 år med terrorisme og antiterror på et NUPI-seminar 22. mars.

NUPI-uken som gikk - uke 12

Publisert: 24. mars 2017

Gikk du glipp av et spennende seminar, en viktig artikkel eller andre nyheter fra NUPI?

Hva har vi lært på 150 år om terror og terrorbekjempelse? Professor i politisk økonomi Nick Sitter (BI) gjestet NUPI for å snakke om strategier og klassifisering av terrorisme og terrorgrupper i et historisk lys 22. mars. Se hele seminaret på YouTube:

En grønn fremtid – risiko og muligheter

Det grønne skiftet vil forme fremtidens geopolitikk. Forrige uke arrangerte NUPI en workshop med utspring i prosjektet Renewable Energy and Geopolitics i samarbeid med norsk og tysk UD, International Renewable Energy Agency (IRENA), og universitetene Columbia og Harvard. Arrangementet handlet om om hvordan internasjonal politikk kan forandres som følger av overgang til fornybar energi. En slik omfattende overgang kan føre til dramatiske endringer i geopolitikken, så vel som i enkelstaters innenrikspolitikk.

Tingenes internett - hvordan skal vi styre det?

Nettverksbaserte husholdningsapparater, førerløse kjøretøy og implanterbare helseredskap er bare noen få av mange spennende teknologiske nyvinninger. De introduserer fantastiske muligheter, men også betraktelige utfordringer – hvordan skal vi styre «The Internet of Things»? Forum for cybersikkerhet ved NUPI hadde gleden av å invitere til seminar med Dr. Madeline Carr (Cardiff University) om det som ofte refereres til som den fjerde industrielle revolusjon 23. mars. Carr holdt også teoriseminaret Attribusjon og det internasjonale samfunnet om cybersikkerhet.Se hele seminaret The Internet of Things - how do we govern it? her:

Nytt nummer av Forum for Development Studies

Hva er nytt og annerledes ved utvikling i en stadig mer globalisert virkelighet? Det er det overordnede spørsmålet gjesterdaktørene Jan Aart Scholte and Fredrik Söderbaum’s stiller innledningen til det ferskeste nummeret av NUPI-tidsskriftet Forum for Development Studies.

#VEIVALG - global økonomi

Seniorforsker Arne Melchior gir deg en innføring i global økonomi på under tre minutter i denne videoen:

Kinas cyber-sikkerhet

Niels Nagelhus Schia og Lars Gjesvik analyserer Kinas ambisjoner for å styrke konseptet om cyberautnonomi i internasjonale forhandlinger om cybersikkerhet og internettstyring i denne nye policy briefen. Last den ned gratis her

  • Hold deg oppdatert på de ferskeste publikasjonene fra forskerne våre her.
  • Du kan se de fleste NUPI-seminarer, samt ekspertintervjuer, på YouTube-kanalen vår.
  • De fleste av NUPIs seminarer er åpne for alle. Se en fullstendig oversikt over programmet vårt fremover her.

Publikasjoner

Prosjekter