Bildet viser NUPI-forsker John Karslsrud Foto: Ane Teksum Isbrekken

- Kløften mellom hva FNs fredsoperasjoner forventes å oppnå og hva de faktisk kan få til blir stadig større, sa seniorforsker John Karlsrud da han lanserte bok på NUPI 15. mars.

NUPI-uken som gikk

Publisert: 17. mars 2017

Gikk du glipp av et spennende seminar, en viktig artikkel eller andre nyheter om NUPI?

15. mars lanserte NUPI-forskerne Cedric de Coning og John Karlsrud boken UN Peacekeeping doctrine in a new era. Boken er et viktig innspill til debatten om hvilke typer fredsbevarende operasjoner FN bør utføre, og ble omtalt i rosende ordelag av både Generalmajor Kristin Lund og Fagdirektør for fredsoperasjoner i UD, Anne Kjersti Frøholm på lanseringsseminaret.

#VEIVALG - Europa, EU og sikkerhet

Seniorforsker Pernille Rieker gir deg en forklaring på krisen EU er inne i.


Hvor hender det: Skatteparadisene lekker

Skatteparadiser er ikke noe nytt fenomen.  Lenge har de framstått som eksotiske innslag i James Bond-filmer – Monaco, Hongkong, Sveits og De karibiske øyer er overrepresentert i serien, alle stort sett steder forbeholdt finanseliter og jetsett-milliardærer. De seinere årene har skatteparadisene imidlertid funnet en ny vei inn i offentlighetens lys: nemlig som gjenstand for omfattende datalekkasjer. Les HHD av Peter Henriksen Ringstad (Politisk rådgiver i Tax Justice Network – Norge).

SkattJakten fortsetter

NUPI koordinerer SkattJakt-nettverket, som bringer sammen norske forskere og eksperter for å styrke kunnskapsdelingen innenfor ulovlig kapitalflukt, skatt og utnyttelse av naturressurser. 

SkattJakt-perioden forlenges og går nå over i SkattJakt II. I den nye perioden utvides også nettverket, og for SkattJakt II har vi fått med oss Tax Justice Network Norge (TJN-Norge) på laget.

  • Hold deg oppdatert på de ferskeste publikasjonene fra forskerne våre her.
  • Du kan se de fleste NUPI-seminarer, samt ekspertintervjuer, på YouTube-kanalen vår.
  • De fleste av NUPIs seminarer er åpne for alle. Se en fullstendig oversikt over programmet vårt fremover her.

Publikasjoner

Prosjekter