Tyrkias Syria-politikk og flyktningspørsmålet

Ons 26 juni 2019
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 30
Legg i kalender 19-06-26 10:00 19-06-26 12:00 38 Tyrkias Syria-politikk og flyktningspørsmålet Hvordan blir Tyrkias utenrikspolitikk til i det nye presidentstyret? Hvordan virker flyktningspørsmålet og Tyrkias Syria-strategi på hverandre? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Hvordan blir Tyrkias utenrikspolitikk til i det nye presidentstyret? Hvordan virker flyktningspørsmålet og Tyrkias Syria-strategi på hverandre?

Under dette seminaret presenteres det ny forskning på strukturer og beslutningsprosesser for tyrkisk utenrikspolitikk under presidentstyret. Deltakerne skal diskutere Tyrkias strategi og taktiske avgjørelser i Syria, og hvordan de balanserer mellom sine egne og andres interesser, som Russland og USA. I lys av den syriske flyktningsituasjonen, sett med tyrkiske øyne, spør deltakerne følgende: hvilken politikk har blitt brukt av tyrkiske myndigheter for å forebygge nye bølger av flykninger fra Syria? Hvordan ønsker Tyrkia å integrere og/eller returnere syriske flyktninger som allerede er i Tyrkia?

Program:

  • Åpning ved Siri Neset
  • Structures and decision-making processes of Turkish foreign policy, Mustafa Aydin og Siri Neset
  • Syria: the Turkish strategy - a balancing act, Metin Gurcan
  • Syrian refugees: The Turkish perspective, Hasret Dikici Bilgin
  • Paneldiskusjon med Mustafa Aydin, Metin Gurcan, Hasret Dikici Bilgin, Siri Neset og Arne Strand.
  • Seniorforsker på NUPI, Kjetil Selvik, leder debatten
  • Avslutning ved Arne Strand

Etter arrangementet blir det servert en lett lunsj. Seminaret arrangeres i samarbeid med Christian Michelsens Institutt og Norwegian Centre for Humanitarian Studies.

Hasret Dikici Bilgin er førsteamanuensis og Vice Chair ved Department of International Relations Science, Istanbul Bilgi University. Hun forsker på politiske institusjoner (mer spesifikt pro-islamistiske partier), valg i Midtøsten og politiske eliter i Europa. Hun har også forsket mye på innenrikspolitikk i Tyrkia på saker som valg og posisjonering av politiske partier og politikk.

Metin Gurcan (Episteme, Tyrkia) er statsviter og tidligere soldat i den tyrkiske spesialstyrken. Forskningen hans fokuserer på oppfatninger av en endret krigføring, terrorisme, tyrkiske sivil-militære forhold, militærhistorie, og tyrkisk utenrikspolitikk. Gurcan er også spaltist for Al Monitor der han skriver om sikkerhetsrelaterte tema.

Mustafa Aydin er professor i internasjonale forhold ved Kadir Has University og president for International Relations Council of Turkey. Han forsker på internasjonal politikk, utenrikspolitiske analyser, geopolitikk, Tyrkia-Russland-forhold, sikkerhetssaker relater til Sentral-Asia, Kaukasus, Svartehavet og Midtøsten, og tyrkisk utenriks- og sikkerhetspolitikk.

Kjetil Selvik er seniorforsker i Forskningsgruppen for fred, konflikt og utvikling. Han har sin ph.d. i statsvitenskap fra Sciences Po i Paris og jobber med kamp over stater og regimer i Midtøsten.

Siri Neset er en politisk psykolog tilknyttet Christian Michelsens Institutt. Hun fokuserer på retorikk, persepsjoner, utenrikspolitiske beslutningstagnings-prosesser, og forbindelsene mellom politisk ideologi, makt og vold. Hun har siden 2011 spesielt fokusert på Tyrkias innenriks- og utenrikspolitikk.

Arne Strand er direktør for U4 Anti-Corruption Resource Centre på Christian Michelsen Institutt. Han er statsviter som forsker på fred, konflikt, bistand, Tyrkia og Afghanistan.