Sikkerhetspolitikk og stormaktsinteresser i Arktis

Man 28 jan. 2019
Tid: 14:00 Sted: NUPI Språk: Skandinavisk Ledige plasser: 12
Legg i kalender 19-01-28 14:00 19-01-28 15:30 38 Sikkerhetspolitikk og stormaktsinteresser i Arktis Et av Norges viktigste utenrikspolitiske interesseområde er i nord. Arktis er imidlertid i endring. Hvordan kan Norge og andre nordiske land best bidra til å sikre fred og sikkerhet i Arktis? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Et av Norges viktigste utenrikspolitiske interesseområde er i nord. Arktis er imidlertid i endring. Hvordan kan Norge og andre nordiske land best bidra til å sikre fred og sikkerhet i Arktis?

Hvordan skal myndighetene treffe den riktige balansen mellom avskrekking og samarbeid? Hvilke konsekvenser får endringer i USAs sikkerhetstenkning for amerikansk engasjement i Arktis, og hva kan man forvente seg av et stadig mektigere Kina med interesser i Arktis?

Under dette seminaret vil eksperter fra Norge, Sverige og Danmark presentere sin vurdering av disse spørsmålene, sett fra sine respektive hovedsteder.

Statssekretær i UD, Audun Halvorsen, innleder seminaret med en presentasjon om hvordan regjeringen ser på utviklingstrekkene i den sikkerhetspolitiske situasjonen i Arktis. I tillegg vil seniorforsker ved NUPI, Njord Wegge og Henrik Breitenbauch, fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet gi sine synspunkter på situasjonen.

Flere navn kommer!

Seminaret er en del av det UD-støttede prosjektet Norges sikkerhetspolitiske rammer i en ny tid.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal:

Relevante prosjekter