Hva skal vi gjøre med cybertrusler?

Fre 3 mai 2019
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 52
Legg i kalender 19-05-3 09:00 19-05-3 10:30 38 Hva skal vi gjøre med cybertrusler? Michael Sulmeyer, direktør for Belfer Center's Cyber Project, kommer til NUPI for å diskutere cybersikkerhet og internasjonal politikk. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Michael Sulmeyer, direktør for Belfer Center's Cyber Project, kommer til NUPI for å diskutere cybersikkerhet og internasjonal politikk.

Sulmeyer er prosjektleder for cyber-prosjektet ved Harvard Kennedy Schools Belfer Center. Han har tidligere vært direktør for cyberpolitikk ved den amerikanske forsvarsministerens kontor. Sulmeyer er og en av redaktørene for den anerkjente sikkerhetspolitiske bloggen Lawfare. Han tok doktorgraden på Universitetet i Oxford og er i tillegg utdannet jurist fra Stanford. Hans seneste artikkel omhandler hvordan cyber-kapasiteter kan, og bør, integreres i planleggingen av konvensjonelle militære operasjoner.

Arrangementet er i regi av NUPIs forskningssenter på cybersikkerhet. Senteret driver en rekke forskningsprosjekter knyttet til politiske og samfunnsmessige aspekter ved cybersikkerhet, som f.eks. globale utfordringer når det gjelder styring av cyberspace, kapasitetsbygging i utviklingsland, samt internasjonalt samarbeid mellom stater og private aktører knyttet til det digitale rom.