Amerikansk cyberstrategi og 5G-nettet

Man 7 okt. 2019
Tid: 14:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 24
Legg i kalender 19-10-7 14:00 19-10-7 15:30 38 Amerikansk cyberstrategi og 5G-nettet Hva er de viktigste utfordringene og prioriteringene i amerikansk cybersikkerhet? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Hva er de viktigste utfordringene og prioriteringene i amerikansk cybersikkerhet?

Under dette seminaret skal Thomas McDermott se nærmere på den amerikanske nasjonale cyberstrategien som ble lansert for ett år siden, og vurdere hvordan den ser ut i dag. Han skal også diskutere Homeland Security’s tilnærming til cybersikkerhet, noe som inkluderer etableringen av offentlige og private partnerskap. McDermott kommer også til å se på risiko knyttet til forsyningskjeden og dens påvirkning på 5G-nettet – en risiko som USA flere ganger har advart sine allierte om.

Thomas McDermott er Deputy Assistant Secretary i U.S. Department of Homeland Security hvor han er leder for politikk knyttet til cybersikkerhet. Han jobber med rådgivning i departementet, og følger med på politikkutviklingen på cyber, teknologi, infrastruktur og motstandsdyktighet.

Seminaret ledes av seniorforsker og leder for forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar på NUPI, Karsten Friis.