Life on the Frontlines of American Diplomacy

Fre 5 mai 2017
Tid: 11:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 52
Legg i kalender 17-05-5 11:00 17-04-21 12:15 38 Life on the Frontlines of American Diplomacy Ambassadør Christopher R. Hill har gjennom en livslang karriere spilt en viktig rolle for fred og diplomati i noen av verdens mest utsatte områder. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY
Jeg ønsker å melde meg på følgende arrangement:

Ambassadør Christopher R. Hill har gjennom en livslang karriere spilt en viktig rolle for fred og diplomati i noen av verdens mest utsatte områder.

NUPI har gleden av å invitere til et seminar hvor ambassadør Christopher R. Hill foreleser med boken «Outpost» som utgangspunkt. Han vil dele sine erfaringer som amerikansk diplomat og gi perspektiver på amerikansk diplomati og utenrikspolitikk, og USAs rolle i viktige geopolitiske problemer i dag. Hill spilte også en sentral rolle i den nordkoreanske atomavtalen, og han kommer til å dele sine erfaringer rundt denne prosessen.

Ambassadør Christopher Robert Hill har siden september 2010 vært dekan ved Josef Korbel School of International Studies ved University of Denver. I tillegg er han forfatter av boken “Outpost: Life on the Frontlines of American Diplomacy: A Memoir”, spaltist hos Project Syndicate, en ettertraktet foreleser og en viktig stemme i media rundt internasjonale spørsmål.

Christoffer R. Hill har vært ambassadør fire ganger og blitt nominert av tre presidenter. Hans siste post var som ambassadør i Irak. Før dette var han Assistant Secretary for State for East Asian and Pacific Affairs, hvor han også var leder for den amerikanske delegasjonen til Six Party Talks for den nordkoreanske atomavtalen. I tillegg til Irak har Hill vært ambassadør I Polen, Makedonia og spesialutsending til Kosovo. Han har også fungert som Special Assistant til presidenten og seniordirektør fra de ansatte ved National Security Council.

Han har en BA i økonomi fra Bowdoin College, Brunswick, og en MA fra Naval War College. Ambassadør Hill snakker flytende polsk, serbokroatisk og makedonsk.

Arrangementet vil bli styrt av direktør på NUPI, Ulf Sverdrup.

Se streaming fra vår Youtube-kanal her: